Flyttstädning är svårare än man tror

Sara, en kompis till mig, har nyss flyttat. Det är inte första gången hon flyttar, men första gången sedan vi lärde känna varandra. Vi pratade om det strax innan och hon berättade att hon inte såg fram emot flyttstädningen. Tyvärr hade hon inte möjlighet att köpa flyttstädning den här gången, som hon gjort förut, och alltid varit nöjd med efteråt. Faktiskt var hon ganska orolig för att inte lyckas göra en bra flyttstädning, och kanske få klagomål på den. Eftersom jag överlag städat lite mer än Sara, om än inte specifikt flyttstädningar, lovade jag att hjälpa henne med hennes flyttstädning. Det ska bli lika bra som om du tog in en firma, försäkrade jag övermodigt. 

Med bohaget bortforslat stod vi då inför en tom lägenhet, med allt vad det innebär av blottade dammtussar och bortglömda hörn som nu får se dagens ljus. Jag började känna mig lite missmodig inför den här utlovade flyttstädningen, men Sara såg ännu hoppfull ut, full av tillit till min förmåga, som jag plötsligt själv tvivlade på. Vi påbörjade flyttstädningen ändå, Sara fick dammsugaren och jag tog en mopp. Efter att vi hållit på ett tag tog vi en paus och gick ut en stund. Sara undrade försiktigt om vi faktiskt skulle hinna klart med denna flyttstädning på utsatt tid. Det var då jag bröt ihop och erkände att jag aldrig utfört en flyttstädning i hela mitt liv och inte hade en aning om vad jag höll på med. Sara suckade. Efter en lång tystnad konstaterade hon att detta kommer inte att gå. Det går inte att bli klar med en flyttstädning om den ena inte kan städa och den andra har någon form av pågående hysteri. 

Som tur var så har Sara alltid en lösning, och framför allt visade det sig att hennes brors flickvän har en städfirma (varför sa hon inte det från början?!). Så hon ringde sin bror och berättade om vårt misslyckade försök till flyttstädning, darrade lite på rösten och fick honom att prata med sin flickvän. I all hast dök de upp för att hjälpa oss med flyttstädningen, med en del förmaningar från brodern under tiden. Inte den mest behagliga stämningen, men flyttstädningen blev klar i tid och Sara slapp klagomål. Det kanske är värt den hållhake hennes bror nu har, självklart hjälper vi dem nästa gång de behöver det. Bara det inte gäller flyttstädning.