Varför flyttstädning är en bra idé

Under alla de senaste fem flyttarna har vi haft problem med flyttstädningen. Vet ni varför? Jo, därför att vi genomfört det själva. Vi har tagit eget ansvar för att det ska bli korrekt. Att allt ska gå smärtfritt till. Varje gång har det blivit kaos med flyttstädning, och det är vårt eget fel.

Idag ska jag berätta just hur och varför det gått så fel. Jag börjar med den första flytten, för 10 år sedan.

Ingen av oss, jag och min sambo, var särskilt sugna på att utföra flyttstädning. Vi kände inte att det var det som vi ville fokusera på. Det är väl naturligt? Vi hade äntligen köpt en lägenhet ihop. Då är det väl ändå det nya, och inte det gamla boendet, man vill ägna sig åt – inte sant? Det blev fullständig kaos kring flyttstädningen eftersom ingen av oss riktigt visste hur man gjorde. Vi visste ju knappt hur man bäddade.

Efter ettan på Söder var det dags att flytta till något större. En tvåa skulle det få bli. Det blev det också, i en annan del av stan. Flyttstädningen, trots den lilla ytan, var jobbig även här. Vi hade bävat för det sedan får förra flyttstädning. Vi ville verkligen inte gå igenom det igen. På grund av dålig ekonomi vid tillfället var vi dock tvungna. Här var det största problemet att vi inte hade rätt utrustning. Vi hade liksom inte allt som krävdes för att det skulle bli rent så vi var tvungna att åka och köpa detta innan flyttstädningen. En enda stor röra var vad det blev.

Sedan var det dags för flytt 3 ihop. Flyttstädning var naturligtvis lika obligatoriskt som vanligt och nu började det bli jobbigt. 2:an va en stor sådan och varken jag eller min sambo ville utföra städningen. Det slutade med att vi körde sten, sax och påse om vem som skulle sköta flyttstädning. Vem tror ni förlorade? Mycket riktigt, det var förstås jag. Inte nog med att jag skulle utföra flyttstädning på en nivå jag aldrig gjort tidigare. Jag skulle dessutom göra det helt ensam. Det var ju jävla skit egentligen.

Det kom flera flyttar till och den senaste, då vi tillslut skulle flytta till hus, var egentligen jobbigast. Jag säger egentligen eftersom det i slutändan inte var vi som skötte den. Nej, jag lyfte inte ett finger för att flyttstädningen skulle bli gjort. Eller jo, jag ringde ju faktiskt upp firman. Firman som enligt Google var den bästa på flyttstädning i hela stan.

Jag ångrar absolut ingenting. Ja, förutom att vi inte gjort detta vid tidigare flyttar då förstås.